4 Kasım 2016

Ayda 1 TL Yardımlaşma ve Dayanışma Projesi


Sosyal sorumluluk projelerini tanıtmaya devam edelim.

Bir grup üniversiteli genç bir araya gelerek çok güzel bir yardımlaşma ve gönüllülük projesi başlatmışlar. Bize de onları desteklemek, başlattıkları bu güzel girişimin yayılmasını daha çok kişi tarafından duyulmasını sağlamak düşüyor.

Proje kapsamında ayda sadece 1 tl vermeniz yeterli. Hatta 2 tl kabul etmiyorlar. 77 milyonluk nüfusumuz göz önüne alınırsa bu ufacık 1 liralık bağışların aslında ne kadar büyük bir yardım havuzu oluşturacağını anlamak hiç de zor değil. Üstelik bağışta bulunmak için bankayla, havaleyle uğraşmanıza da gerek yok. Sadece telefonunuzla mesaj atarak 1 lira bağışta bulunabilirsiniz. İlk katılımda
hizmet bedeli olarak sms ücreti alınıyor sadece. Sonrasında düzenli olarak aylık 1 lira bağışta bulunuyorsunuz. İstediğiniz zaman yine telefondan mesaj atarak kampanyadan çıkabiliyorsunuz.

Bu projenin bana göre en iyi yanı toplanan yardımların farklı farklı derneklere dağıtılıyor olması. Ayrıca bağışların toplanmasından dağıtılmasına kadar tüm süreç şeffaf biçimde ilerliyor. Her ay toplanan bağışlar eğitim, sağlık, insani yardım alanlarında faaliyet gösteren çeşitli yardım derneklerine aktarılıyor. Tüm bu işlemlerin belgelerini de internet sitelerinden yayınlıyorlar. Yani yaptığınız bağışların nereye gittiğini görebiliyorsunuz.

Ayda kaç 1 lirayı kişisel zevklerim için keyfi sebeplerden dolayı harcadığımı düşünüyorum da  inanın sonuç gerçekten çok fazla çıkıyor. Artık en azından bir kısmını bu güzel projeye aktarmaya karar verdim. Gelin siz de imkanınız dahilinde bu güzel kumbaranın bir parçası olun.


Dünyayı iyilik kurtaracak...

Bir Tek Lira Derneği: http://www.1tl.org.tr

  

Not: Geçen haftaki yazılarıyla bu projeden haberdar olmamı sağlayan Emre Yıldırım'a (http://www.emreyildirim.co) ve Destino'ya (http://basucumdaki.blogspot.com.tr) çok teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...