8 Eylül 2016

YDS için Android Uygulama Önerileri


Yabancı Dil Sınavı'na hazırlanırken bana çok yardımı olan 2 tane ücretsiz Android uygulamasını sizinle paylaşmak istiyorum. Sınava hazırlık sürecinde pek çok uygulamayı indirip denedim fakat en başarılı bulduklarım Yds Soru Bankası (Kaplan Software) ve YDS Kelime (Akın Dil Eğitim Merkezi) uygulamaları oldu.

Öncelikle mobil uygulamalarla sınavlara hazırlanmak oldukça mantıklı bir yöntem. Çünkü gün içinde çok fazla boş vaktimiz oluyor. Mesela benim işe gidip gelirken geçirdiğim süre günlük 1 saatten fazla. Kalabalık toplu taşıma araçlarında kitap çıkarıp çalışamayacağıma göre telefonuma yüklediğim uygulamaları kullanmak son derece iyi sonuç verdi diyebilirim. Her gün düzenli olarak sabah ve akşam 1 saat boyunca YDS soru tiplerine çalışmış oldum. Hatta gün içinde sosyal medya kullanımımı dahi azaltarak sınava uygulamalar üzerinden çalıştım. Her gece yatmadan önce uzandığım yerden uykum gelene kadar en az yarım saat çalıştım ve masa başında oturmanın yorgunluğunu da üzerimden atmış oldum.

Uygulamaların en önemli avantajı tek kaynak üzerinden pek çok bilgiye ulaşabiliyor olmanız. Sadece kelimenin üzerine tıklayarak anlamını öğreniyorsunuz. Kitapla çalıştığınızda ise anlamını bilmediğiniz kelimeler için sözlük kullanmanız gerekiyor. Uygulamaların diğer avantajı da kendinize özel kelime listeleri oluşturabiliyor olmanız. Kısacası ingilizce sınavına mobil uygulamalarla çalışmak benim için çok verimli oldu. Masa başına oturup çalışmaya üşeniyorsanız ya da gün içinde ders çalışacak kadar vaktiniz kalmıyorsa kesinlikle önerdiğim uygulamaları deneyin.


Yds Soru Bankası (Kaplan Software)

Yds soru bankası (Kaplan Software) uygulamasının arayüzü

Bu uygulamayla kelime, gramer ve YDS soru tiplerini çalışabilirsiniz. Her bölümün altında pek çok alt başlık bulunmakta ve kısa konu anlatımları yer almaktadır. Konu anlatımları gerçekten faydalı diyebilirim. Soru-cevap üzerinden çalışmak da YDS için en doğru yöntemlerden biri. Ekrandaki her kelimenin anlamını üzerine tıklayarak öğrenebiliyorsunuz ve isterseniz o kelimeyi kendi listenize kayıt edebiliyorsunuz. Böylece daha sonra geri dönüp kelime çalışırken sadece zorlandığınız kelimeler üzerine yoğunlaşabilirsiniz. YDS soruları başlığı altında soru tiplerinin ayrı ayrı gruplanması da gerçekten iyi düşünülmüş. Böylece eksik olduğunuz konuya ağırlık verebilirsiniz. Uygulama çalışırken internet bağlantısına ihtiyaç duyuyor bunu da belirteyim. 
Ayrıntılı bilgi için: Yds Soru Bankası (Kaplan Software)

YDS Kelime (Akın Dil Eğitim Merkezi) 

YDS Kelime (Akın Dil Eğitim Merkezi) uygulamasının arayüzü

YDS'ye yönelik sadece kelime çalışması yapmak istiyorsanız Akın Dil Eğitim Merkezi'nin YDS Kelime uygulamasını kesinlikle öneriyorum. Çünkü siz bir kelimeyi öğrenene kadar size onunla ilgili sorular sormaya devam ediyor! Uygulama aslında basit bir kelime eşleştirme mantığıyla ilerliyor. Yani sol sutündaki kelimelerin eş anlamlılarını sağ sutünda bulup eşleştiriyorsunuz ve size eşleşmenin doğru olup olmadığını söylüyor. sonrasında ise sözlük özelliği açılıyor ve yanlışlarınızı kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca her soru için süre verildiği için sizi hızlı karar vermeye de teşvik ediyor program. İngilizce kelime bilgisini artırmanın en iyi yolu olan eş anlamlılar üzerinden çalışmak hem YDS hem de IELTS, TOEFL gibi sınavlar için oldukça iyi bir yöntemdir. Bu yüzden bu uygulamayı kesinlikle tavsiye ediyorum. Uygulamanın diğer önemli özelliği de zorluk seviyesine göre 18 farklı bölümden oluşması. Bölümleri geçtikte seviyeniz yükseliyor ve geliştiğinizi hissediyorsunuz. İngilizce seviyeniz iyiyse ilk bölümler gayet kolay gelebilir fakat ortalara geldiğinizde oldukça zorlayıcı yepyeni kelimeler öğreniyorsunuz. Uygulamada ayrıca kelimeler verbs, adjectives, expressions of quantity gibi gruplara ayrılmış. Dahası bu gruplamaya research, science & technology, history, travel & transport gibi özel alanlar da dahil edilmiş ki bu bence YDS ve diğer sınavlarda çıkan paragraf soruları için oldukça etkili bir çalışma yöntemi.
Ayrıntılı bilgi için: YDS Kelime (Akın Dil Eğitim Merkezi)

Sizin de deneyip beğendiğiniz ingilizce çalışmaya yönelik uygulamalar varsa aşağıda yorum olarak belirtirseniz sevinirim.

10 yorum:

  1. kesinlikle memrise

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. memrise'ı duydum fakat hiç denemedim. kullananlar gayet memnun.

      Sil
    2. YDS için uygun değil program. çok basitden alıyor hi yes gibi ve çok pahalı

      Sil
    3. Notifon uygulamasini bi deneyin derim

      Sil
  2. Merhaba efendim,

    Çok faydalı bir paylaşım, teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler... Karşılaştırmalı testi çok hoşuma gitti.

    Bir alternatif de bende var. Vocapro, çok yönlü ve detaylı bir ilerleme takibi sunmuş, ücretsiz ve gayet başarılı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmenize sevindim, teşekkürler. sınava tekrar gireceğim zaman vocapro'ya da bakayım. yukarıda bahsettiğim şekilde çalışarak 82 aldım sınavdan. 3 yıl götürür beni bu sonuç :)

      Sil
  4. Başarılı bir yazı akın dil egitim merkezini bi araştırmakta fayda var ama

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...