16 Haziran 2016

Skagen Saatleri

Bir erkeğin en önemli aksesuarlarından birisi elbette ki saattir. Yeni keşfettiğim Danimarka menşeli Skagen markasının şık ve minimalist kol saatlerinden birkaç tanesini paylaşmak istiyorum. Öncelikle kısaca markadan bahsedeyim. Skagen kol saati, çanta, cüzdan, kolye, küpe, bileklik gibi pek çok aksesuar üreten bir firma. İkea'dan aşina olduğumuz kuzey ülkelerindeki tasarımcıların sade ve işlevsel tasarımlarını Skagen'de de görüyoruz. Hem hafifliği ve inceliği hem de sade ve şık tasarımlarıyla Skagen saatleri, o eski hantal, ağır saatlerden çok daha kullanışlı geliyor bana. En azından saate baktığınızda gözü yormuyor, renkler, çizgiler - tasarımın her parçası - birbiriyle uyum içinde. Üstelik saatin ana mekanizmasına ömür boyu garanti veriyorlar. Fiyatları da cep yakmıyor. Fakat imkanınız varsa yurtdışından getirtmeniz daha kârlı çünkü Türkiye'den aldığınızda fiyat tam iki katına çıkıyor pek çok modelde.


Skagen, SKW6240 modeli





Skagen, SKW6240 benim kullandığım model. Sanırım bu model markanın en kalın ve ağır saatlerinden biri. Fakat yine de diğer markaların pek çok modeline kıyasla oldukça hafif. Kalınlığın sebebi 4 farklı göstergesinin olmasıymış. Her tür kıyafetle takılabilecek bir model.

Skagen, SKW6240 modeli




Skagen, SKW6257 modeli
Bu model renk uyumu ve saat formu olarak favorim diyebilirim. Alışkın olduğumuz klasik yuvarlak form olmazsa olmaz değil bunu gördükten sonra. Kahverengi deri kayışla siyah rengin uyumunu da çok beğendim. Skagen saatlerinin inceliğini ve sade tasarımını fazlasıyla yansıtan bir model.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...