25 Ekim 2016

Kalbim Olur Musun Projesi


"30 yaşındaki Aytaç Ünker, uzun yıllar bir evlat sahibi olmak istedi. Evlendikten beş yıl sonra bebekleri dünyaya geldi. Adını Yusuf Ayaz koydular. Yusuf Ayaz doğuştan kalp hastasıydı ve henüz 7 aylıkken minik kalbi mücadeleye yenik düştü. Hayatını kaybetti. Aytaç Ünker 9 ay önce kaybettiği oğlunun acısını dindirmek için kendini kalp hastası çocuklara adamaya karar verdi. Şimdi hastane hastane gezip Kalbim Olur Musun? adında kurduğu dernek sayesinde kalp hastası çocuklara ve onların ailelerine yardım götürüyor."
Geçen gün televizyonda bu habere denk geldiğimde hem üzüldüm hem de sevindim. Henüz 7 aylık bebeğini kaybeden bir baba tüm üzüntüsüne rağmen kalp hastalıkları ve organ bağışına karşı farkındalık yaratmak, yüzlerce çocuğa destek olmak için bir proje başlatıyor. Türkiye'de her yıl 14 bin çocuk kalp hastası olarak doğuyormuş. Aytaç Ünker, onlara yardım eli uzatarak büyük ve önemli bir iş başarıyor. Onun gibi insanların bu dünyayı değiştireceğine inanıyorum. O, örnek bir baba, örnek bir insan. Oğlunun acısını başka çocuklara yardım götürerek hafifletmeye çalışıyor. Sosyal medya üzerinden topladığı yardımları hastanelerde tedavi gören çocuklara götürüyor. Kalbim olur musun?, doğumsal kalp hastası olan çocukların düşlerini gerçekleştirmek, organ bağışının önemini anlatmak ve bu zorlu hastalık sürecinde ailelerin yanında olmak amacıyla kurulmuş. Hiç bir maddi beklentisi olmayan tamamıyla gönüllülük üzerine kurulan bu proje sayesinde kalp hastası çocuklara destek olabilirsiniz.

Sosyal sorumluluk projelerinin her ortamda tanıtılması ve desteklenmesi taraftarıyım. Bu projenin de daha geniş kitlelere ulaşması için elimden geleni yapmaya çalışacağım. 
Dünyayı iyilik kurtaracak...

Kalbim Olur Musun? internet sitesi: http://www.kalbimolurmusun.com

Facebook sayfası: https://www.facebook.com/kalbimolurmusn    

   
                    

17 yorum:

  1. Çoğalsın Çağlasın hepsi iyilikler kalmasın denizlerin altında gökyüzünde çıksın ortaya birer birer çok güzel bir paylaşım olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bundan sonra benzer projeleri duyurmaya özen göstereceğim. Farkındalık yaratmak gerçekten çok önemli.

      Sil
    2. Evet bunları bol bol görelim senden :)

      Sil
  2. ben de duyurayım bir ara bunu tımams :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog yazanlar duyarlı insanlardır. Böyle şeyleri burdan veya sosyal medyadaki hesaplarımızdan yaymalıyız ki çok kişiye ulaşılsın.

      Sil
  3. Çok sosyal bir konuya değinmişsin teşekkürler... +1 ledim. deep tone sayesinde tanışmış oldum. Takipteyim bana da beklerim.

    http://berilcimcime.blogspot.com.tr/
    ve
    http://makyajbox.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilginiz için teşekkürler. ilk fırsatta uğrayacağım sayfanıza.

      Sil
  4. Sosyal yardım projelerinde elimizden geldiğince yer almalıyız.Paylaşalım o zaman.

    YanıtlaSil
  5. Ben de paylaştım ve böyle paylaşımlar yapmaktan hiç vazgeçmeyelim bence. Geçenlerde bende yazmıştım... Takipteyim iyi yürekli arkadaşım. Memnun oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. İlginize teşekkürler, ben de memnun oldum.

      Sil
  6. ''Dünyayı iyilik kurtaracak''...yazı kadar yazınızın sonunda paylaştığınız bu cümle de beni etkiledi.Bu projeden de sayenizde haberim oldu.Teşekkür ederim.Sayfanızı yeni keşfettim ve Google+ ekledim.Ben de sizi http://yesimlehertelden.blogspot.com.tr/ sayfama beklerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilginize teşekkür ederim. uğrayacağım sayfanıza.

      Sil
  7. Cok tesekkur ederiz duyarliliginiz icin...

    YanıtlaSil
  8. Yüreğim pırpır gözlerim dolu dolu oluyor okurken, yıllar önce organlarımı bağışladım ailem izin vermeyeceğini söledi ve bu yıl ağır bi ameliyat geçirdim daha girerken yeniden hatırlattım bu isteğimi, ama çocuklarıyla sınanmasın hiçkimse dilerim :'(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. allah kimseye evlat acısı yaşatmasın... organ bağışı konusunda duyarlı olmanız çok güzel, herkesin aynı duyarlılığı göstermesini dilerim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...